WELKOM OP KINGCRUSH

Wij zijn KingCrush. Een wijndealsite zonder gelul. 

Wij hebben KingCrush in de zomer van 2017 bedacht, omdat we gek zijn op wijn en een plek wilde creeëren waar je op een leuke en simpele manier wijn kunt kopen. Geen onzin, het gaat ons om de wijn.

Misschien goed om te vertellen waarom we dit doen.

Wij zijn dol op wijn en alles wat daarmee te maken heeft: het eten, de mensen, en de verhalen. Goede wijn gaat verder dan de aroma’s en smaken. Het gaat juist om de momenten waarop je wijn drinkt, met vrienden en familie. Het gave aan wijn is ook dat het gaat om geschiedenis, cultuur en wetenschap (en ook een beetje magie).

En het allerbelangrijkste vinden we nog wel dat het ook maar (gewoon) een drankje is – in onze ogen een heel lekker en bijzonder drankje. Helaas zit er alleen in de wijnindustrie nog veel intimidatie en elitaire onzin, die zo weinig zegt. Die tijd is toch echt wel over.

Wij willen juist op een normale manier met mensen praten over wijn en alle onzin achterwege laten. En de mensen die wijn gaaf vinden, brengen we heel graag met elkaar in contact. Wij voelen ons vereerd dat we al onze tijd mogen besteden aan deze missie.

Een andere trend die we belangrijk vinden

De kleine wijnboer heeft het steeds zwaarder om te blijven bestaan. Supermarkten (waar de meeste wijn wordt verkocht) investeren steeds vaker in private label wijnen, en dit voelt de kleine authentieke wijnboer. Wij vinden het belangrijk om juist ook deze wijnen een podium te geven en te vertellen waar en hoe die gemaakt wordt. Omdat dit “echte” wijn is.

Dit is wat we doen…

Wij vinden wijn tof, en we wilden graag een site ontwikkelen waar het leuk is om wijn te kopen. Het kiezen van wijn moet simpel en leuk zijn, ook online, dat is ons doel:

  1. Wij verkopen alleen wijnen die wij super goed vinden
  2. Wij garanderen kwaliteit tegen de beste prijs
  3. Wij vertellen in simpele woorden waarom wij die wijn awesome vinden

Wij vinden het belangrijk om mooie wijnen te drinken. Dit willen we graag met jullie delen en jullie meenemen in onze wijnavonturen.

Alleen super goede wijn

Elke week krijgen wij van over de hele wereld (euhm, met name Europa) wijnen opgestuurd die we vervolgens met een groep van experts en klanten proeven.

Wij verkopen alleen de wijnen die wij te gek vinden – kwaliteit is koning. In de afgelopen maanden hebben we honderden wijnen geproefd (zwaar werk) en slechts 5% haalt de site. 

De scherpste prijs

Wij werken zowel met wijnproducenten als met importeurs (kleine en grote). Via deze verschillende kanalen kunnen wij zoveel mogelijk wijnen proeven en delen met jou.

Met zowel de producent als de importeurs hebben wij speciale afspraken gemaakt om altijd de beste en scherpste prijs te garanderen.

Geen onzin

Wij zijn anti strikjes, linten, clubjes en andere elitaire rituelen. Wij werken met liefhebbers die weten waar ze het over hebben, maar bovenal gewoon normaal doen. De omschrijvingen van de wijn, schrijven wij zelf en dus is het simpel.

Dat is de beleving die je hier krijgt. En wij staan achter alles wat we doen, vandaar dat we…

Geluk gegarandeerd 

Wij willen dat jij onze wijn lekker vindt en verkopen alleen maar wijnen die we zelf ook drinken. Wij verkopen altijd nieuwe wijnen, wij hebben geen assortiment! Wij kopen pallets in van wijnen die wij te gek vinden en proberen een zo breed mogelijke voorraad aan te houden.

Ben jij niet gelukkig met je aankoop, dan kan je de wijn terugsturen en zorgen wij dat je een gepaste vervanging krijgt of het geld krijgt teruggestort.

Over ons

Wij, Oscar (31) en Thomas (33) zijn de oprichters van KingCrush. Wij zijn gek op wijn. We kennen elkaar al 10 jaar en zijn met toeval familie geworden (lang verhaal). Tijdens een familie lunch in 2017, plantte Oscar het wijndeal principe in het hoofd van Thomas en is er sindsdien niet uitgegaan. Iets met je hobby doen is toch het mooiste wat er is. Nu, een halfjaar later verkopen we wijn via KingCrush.

Om dit te bouwen moet je goed zijn in online technologie. Toeval bestaat niet, dus voegde Tom (26) zich eind 2017 bij het founding team.

Na het nodige uitzoekwerk over consument, markt, inkoop, verkoop, werd al snel duidelijk dat het online aanbod gigantisch is (websites met een aanbod van meer dan 1000 flessen zijn geen uitzondering) en dat er niets gericht is op kwaliteit, simpelheid en klantbeleving.

Hoe moet een consument in een assortiment van 1.000 flessen wijn een goede keuze maken? Dit is een stressvol proces zonder garantie – wij dachten: dit kan beter en veel leuker!

Met KingCrush willen wij op een zeer toegankelijke manier wijndeals aanbieden. Ons assortiment is geselecteerd door liefhebbers, kenners en klanten.

Wij willen online wijn kopen leuk maken door het simpel te houden, transparantie te creëren en de prijzen scherper neer te zetten. En het belangrijkste van alles, we willen het drinken van f*cking lekkere wijn voor iedereen mogelijk maken!

Veel plezier op onze website en we horen graag je feedback!

Cheers!

Oscar, Thomas & Tom