Wijn en de taal die niemand snapt

wijntaal onbegrijpelijk

Wijn is tof, hip en bijzonder! Het maken van wijn is complex en de smaak die iemand aan wijn toekent is subjectief en lastig te generaliseren. Ik ben dol op wijn. Als ik het drink, erover lees, praat of schrijf, ik ben al snel enthousiast.

In mijn studententijd volgde ik mijn eerste wijncursus en sindsdien vond ik het leuk om bijzondere wijnen te proeven en de verschillende verhalen erachter te horen. Met name de passie waarmee mensen in de wijnbranche praten, vond ik vanaf het begin heel tof!

Hou het simpel

Toch viel me vanaf het begin af aan één ding op: de wijnindustrie wordt nog steeds gerund door mensen wiens doelgroep begint bij 55+, en door kenners die bepaalde termen gebruiken om er een intelligent verhaal van te maken terwijl dat zo niet nodig is.

Waarom kan niemand die wijn verkoopt me op een begrijpelijke manier vertellen waar de wijn vandaan komt en wat je proeft? Dat interessante gedoe met vage termen die niemand begrijpt. Alsof ik in een tijdmachine ben gestapt in plaats van in een wijnhandel.

Dit (alleen al ;-)) kan dus vele malen beter! De gemiddelde marketingdirecteur legt de nadruk op het positioneren van een product in de markt die de doelgroep begrijpt. Dus als je wijn wilt verkopen aan onze generatie (30 – 45 jaar), dan moet je geen wollige termen gebruiken, maar to-the-point omschrijven wat je drinkt.

Op sommige momenten kan ik mijn lach niet inhouden, zo las ik recentelijk de volgende omschrijvingen:

“Heerlijk bij geel-vin tonijn”

“De perfecte combinatie van bodemsamenstelling en meso-klimaat”

“Levendig en scherp, doch zacht van smaak”

Zeg me gewoon dat de wijn F*peep* goed smaakt bij een gegrild stukje vis of een gebakken biefstuk.

Dat gezegd hebbende, is het ons doel om jou te helpen om jouw persoonlijke smaak en voorkeuren in kaart te brengen. Of je nou een wijn zoekt voor de boozy Tuesday of voor een maaltijd uit het boek van Ottolenghi – voor ieder wat wils.

Namens Kingcrush leveren wij goede kwaliteit wijnen voor een extreem scherpe prijs en leggen dit uit via simpele bewoordingen, gepresenteerd op een originele manier.

Kom met ons in contact als je vragen hebt of specifieke wensen.

PS: Als iemand een goed recept met geel-vin tonijn heeft hou ik me aanbevolen. Ik zorg voor de wijn.